We kunnen onze kinderen
geen groter dienst bewijzen
dan door onze bagage
op vodden en oud roest te sorteren.
Hella Haasse

Workshops Persoonlijke Groei

Familieopstellingen

Jezelf zijn

Al jaren werk je hard aan jezelf. Toch voel je je regelmatig niet jezelf bij wat je doet. Steeds weer komen dezelfde thema’s terug.

  • Ik wil al langere tijd iets nieuws creëren, maar op één of andere manier doe ik het gewoon niet. Wat weerhoudt me?
  • Ik doe mijn best, maar het botert niet met mijn leidinggevende.
  • Ik zou vaker vanuit mijn spontane impuls willen handelen, in plaats van doen wat de ander van me verwacht. Wat maakt dat ik steeds “ja” zeg, terwijl het van binnen “nee” voelt?

Remmende overtuigingen

Als je niet de dingen doet die je graag wil doen, kan dat te maken hebben met patronen uit je gezin van herkomst. Zo kun je hier en nu nog steeds met onzichtbare draden energetisch vastzitten aan je ouders of andere belangrijke personen uit je jeugd. Of aan het collectieve geweten van je familie. Ondanks dat je allang het ouderlijk huis uit bent en een leven voor jezelf hebt opgebouwd.

Loskomen

Inzicht in deze zogenaamde “verborgen loyaliteiten” leidt ertoe dat je ze als opvattingen uit je kindertijd ontmaskert. Dat maakt het makkelijker om ze als illusie af te serveren en te vervangen door opvattingen die hier en nu meer bij je passen.
In een familieopstelling krijg je daar meer helderheid in.

Werkwijze

Hoe een familieopstelling werkt, kun je lezen in bijgaand artikel.

Bedoeld voor

Mensen die al aan zichzelf hebben gewerkt en desondanks steeds tegen dezelfde belemmerende patronen en situaties aanlopen. Ook mensen die met familieopstellingen willen kennismaken zijn welkom. Voor hen is het aan te raden eerst representant te zijn in een opstelling van iemand anders. Later kunnen zij alsnog een opstelling doen met betrekking tot hun eigen thema.

Duur

1 dagdeel

Locatie

De Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JJ, Bilthoven.

Kosten

€ 45,00 als vraagsteller, of € 15,00 als representant.

Zie ook www.opstellingenbilthoven.nl

terug naar boven»

foto